HOAX: Twee honden achtergelaten in de Loonse en Drunense Duinen

De Hoax-Wijzer | 25/07/2013 | Update: 17/07/2014

De foute oproep heeft als gevolg dat de eigenaar van de honden wordt uitgemaakt voor dierenbeul, wat dus een onterechte beschuldiging is. Dit soort wraakoproepen kan leiden tot massa-hysterie waarbij de veiligheid van onschuldige mensen in het gedrang komt. Het is dus ten sterkste af te raden om de foto met oproep verder te verspreiden. Als je merkt dat iemand van je vrienden deze oproep deelt op een sociaal netwerk of andere wijze, laat hen dan weten dat de honden terecht zijn en dat de eigenaar onschuldig is.

In realiteit heeft de eigenaar deze honden absoluut niet achtergelaten, maar waren de honden zelf gaan lopen. Iemand kwam de honden vervolgens tegen, en besloot een foto van hen te maken om deze te verspreiden en zo de rechtmatige eigenaar op te sporen. Om een goede foto te kunnen maken, had de vinder de twee honden even vastgebonden aan een boom. Zo kwamen de twee honden gelukkig heel snel terug terecht bij hun baasje.

De oproep om de eigenaar van de twee honden op te sporen, circuleert sinds 5 juli 2012 op Twitter en Facebook. De foto toont hoe de honden zijn vastgebonden aan een boom in de Loonse en Drunense Duinen te Nederland. Er wordt hierbij vanuit gegaan dat de eigenaar deze honden heeft achtergelaten voordat hij met vakantie vertrok, maar niets is minder waar.

Niet te geloven ....achtergelaten in de loonse en drunense duinen ! Deel à.u.b. Deze foto , zo komen we er misschien wel achter welke schoften dit gedaan hebben

Reeds sinds 2012 circuleert een oproep om de eigenaar te vinden van twee honden die achtergelaten zouden zijn in de Loonse en Drunense Duinen. Het gaat hier echter om een hoax, de honden waren immers weggelopen en zijn inmiddels allang weer terug terecht bij hun eigenaar.

De foto toont twee honden vastgebonden aan een boom, met volgend bijschrift: