TIP: Zorg ervoor dat je geen enkele post van de Hoax-Wijzer mist met deze eenvoudige stappen!

De Hoax-Wijzer | 19/12/2013 | Update: --

5. Klik op "instellingen" onder "Weergeven in nieuwsoverzicht" en zorg dat "Alle updates" aangevinkt staat.

4. Zorg dat "Weergeven in nieuwsoverzicht" aangevinkt staat (als er geen vinkje voor staat, hoef je er gewoon op te klikken).

3. Zorg dat "Meldingen ontvangen" aangevinkt staat (als er geen vinkje voor staat, hoef je er gewoon op te klikken).

2. Ga met het pijltje van je muis naar de knop "Vind ik leuk" (klikken is niet nodig). Er verschijnen dan enkele keuzemogelijkheden.

Facebook toont niet altijd alle posts van je vrienden of pagina's op je nieuwsoverzicht. Dit komt omdat Facebook gebruik maakt van de zogenaamde "EdgeRank algoritme", waarmee ze kunnen bepalen wat zij willen dat je wel of niet te zien krijgt. Het gevolg hiervan is dat je mogelijk ook niet alle posts van de Hoax-Wijzer in je nieuwsoverzicht zal zien verschijnen!

Daar zit natuurlijk een berekende bedoeling achter: op deze manier hoopt Facebook dat beheerders van pagina's zullen betalen om hun posts aan een groter publiek te tonen. Zoals je kan zien in de afbeelding onderaan als voorbeeld, stelt Facebook een bedrag voor van 150 € in ruil voor een geschat bereik van 21.000 tot 54.000 Facebook gebruikers, en dit voor slechts één post. De prijzen beginnen aan 5 € en kunnen oplopen tot maar liefst 2220 € per post.

Vanzelfsprekend houdt de Hoax-Wijzer zich niet bezig met Facebook (of eender wie of wat) te betalen voor een groter bereik van onze posts en artikels. Maar dit kan wel tot gevolg hebben dat je, als lid van onze Facebook pagina, toch niet altijd al onze posts te zien zal krijgen in je nieuwsoverzicht.

Gelukkig bestaat er een eenvoudige oplossing om het Facebook EdgeRank algoritme alsnog te omzeilen. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar de Facebook pagina van de Hoax-Wijzer.

Bijkomend kan je de pagina ook nog "Toevoegen aan interesselijst". Vanzelfsprekend kan je dit ook doen voor alle pagina's waar je lid van bent, en waar je graag volledig van op de hoogte wil blijven.

Meer info vind je hier: http://facecrooks.com/Internet-Safety-Privacy/How-to-Never-Miss-A-Post-From-Your-Favorite-Facebook-Pages.html/