HOAX: Foto delen van Mark Zuckerberg als je geen video ads wil op Facebook

De Hoax-Wijzer | 28/08/2013 | Update: 17/07/2014

For those of you that don’t know, I’m Mark Zuckerberg, one of the founders of Facebook. We are currently looking into playing video ads as a way to increase the profitability of Facebook. These ads will stop what you are doing every ten minutes and play for anywhere from 15 to 60 seconds. You will then be able to resume what you were doing prior to the ad playing.

I’m sure that a number of people will be against this, so for your sake, we are giving you a say in whether or not these ads will be implemented.

Share this photo if you don’t want video ads to play while you’re using Facebook!

Dit vertaalt zich naar het volgende:

Voor zij die het nog niet weten, ik ben Mark Zuckerberg, één van de oprichters van Facebook. We overwegen momenteel om video advertenties af te spelen om Facebook meer winstgevend te maken. Door deze advertenties zal je niet verder kunnen doen en zullen afspelen gedurende zo'n 15 tot 60 seconden. Dan zal je terug verder kunnen doen met wat je voordien aan het doen was.

Ik ben er zeker van dat een aantal mensen hier zullen tegen zijn, dus voor je eigen bestwil geven we je een kans om te zeggen of je deze advertenties geïmplementeerd wil zien of niet.

Deel deze foto als je geen video advertenties wil afspelen terwijl je gebruik maakt van Facebook!

Een aantal kranten hebben enige tijd geleden aangekondigd dat Facebook overweegt om video advertenties te plaatsen op de website. Deze video advertenties zullen je echter niet verplichten te stoppen met wat je aan het doen bent, en je zal niet moeten wachten tot de video ten einde is vooraleer je weer verder kan doen. In realiteit zal de video advertentie in de rechtse balk geplaatst worden, waar ook voorheen altijd al de andere advertenties hebben gestaan. De video advertenties zullen dan automatisch beginnen afspelen, maar zonder geluid met dan de optie om het geluid zelf aan te zetten. De advertenties zouden telkens zo'n 15 seconden duren.

Facebook zal nooit een aankondiging doen d.m.v. te vragen om een foto te delen op je prikbord. Ook zal het delen van een afbeelding of status nooit enige invloed hebben op welke functionaliteit van Facebook voor jouw account zal worden geactiveerd of gedeactiveerd. Het delen van de circulerende kettingbrief zal dan ook absoluut niet tegenhouden dat Facebook video advertenties op de website zal tonen. Bovendien staat er onderaan de afbeelding "Facebook 2014", terwijl het bericht zich in 2013 begon te verspreiden. Vermoedelijk werd dit bericht de wereld ingestuurd als satirische grap, maar helaas geloven veel mensen dat het ernstig is en dat ze daadwerkelijk stemmen voor of tegen de implementatie van video advertenties.

Het circulerende bericht bevat dus onjuiste en misleidende informatie, en het delen ervan zal geen enkele invloed hebben op de video advertenties die Facebook zal invoeren. Het is dan ook zinloos om het bericht verder te verspreiden.

Bronnen:

- http://wafflesatnoon.com/2013/04/29/hoax-zuckerberg-video-ad-announcement/

- http://www.hoax-slayer.com/facebook-video-ads-hoax.shtml

- http://www.hoaxorfact.com/Web/facebook-video-ad-announcement-by-mark-zuckerberg-hoax-analysis.html

- http://urbanlegends.about.com/od/facebook/ss/Zuckerberg-Facebook-Video-Ads.htm

Sinds april 2013 doet een bericht de ronde waarop wordt aangekondigd dat Facebook binnenkort zal beginnen met het implementeren van video advertenties. Enkel als je het bericht met de foto van Mark Zuckerberg deelt, zouden deze video advertenties voor jou niet verschijnen. Het gaat hier om een hoax, het delen van een foto of bericht kan nooit enige invloed hebben op de functionaliteit van Facebook.

Het bericht verspreidt zich in het Engels en luidt als volgt: