HOAX: Pas op! Je Facebook profiel afschermen heeft geen zin meer

De Hoax-Wijzer | 14/1/2017 | Update: -

Op de Facebook pagina van Margriet verscheen het verhaal dat hackers een tool zouden hebben gemaakt waarmee alles te zien zou zijn, ook als je ales afgeschermd zou hebben op je Facebook profiel.

Dit verhaal klopt niet en onder de schermafdruk van het bericht van Margriet staat uitleg hierover.

Uitleg:

Er is inderdaad wel een tool gemaakt door Inti De Ceukelaire (die zichzelf een ethische hackers noemt) waarmee op een Facebook profiel gezocht kan worden naar bepaalde zaken wat iemand gepost heeft of een like heeft gegeven.

Maar dat heeft niks met hackers te maken aangezien hier een functie wordt gebruikt van Facebook.

Je kan met deze tool alleen zaken terugvinden die door een gebruiker op openbaar is gezet, berichten die verborgen staan zijn hier niet zichtbaar.

Inti De Ceukelaire heeft deze tool online gezet om mensen ervan bewust te maken van wat ze aan informatie delen met de buitenwereld en de mensen aan te zetten om de privacy instellingen van Facebook goed na te lopen aangezien veel gebruikers dit niet door hebben en hun berichten op openbaar hebben staan, ook als ze niet willen dat vreemden hun berichten en foto's kunnen zien.

Advies:

Deel het bericht van Margriet niet aangezien dit een verkeerd beeld geeft waarin het lijkt dat het totaal geen zin meer heeft om te privacy instellingen in te stellen op Facebook.

Bronnen:

http://www.margriet.nl/actueel/oh-nee-facebookprofiel-afschermen-geen-zin-meer/ (bron van Hoax)

https://www.facebook.com/Hoaxmelding/photos/a.131766316984141.27255.130426727118100/710946772399423/ (uitleg van collega pagina Hoaxmelding)

https://twitter.com/intidc (Twitter pagina van ethische hacker Inti De Ceukelaire)

http://www.facebookscanner.com (Pagina gemaakt door ethische hacker Inti De Ceukelaire)

https://www.facebook.com/help/325807937506242/ (Uitleg van Facebook over de privacy instellingen)