HOAX: Christelijk meisje gruwelijk vermoord door 20 Islamieten in Syrië

De Hoax-Wijzer | 24/08/2013 | Update: 17/07/2014

Het verhaal dat bij de afbeelding staat is geheel verzonnen. Het meisje op de foto links zou Julia heten en afkomstig zijn van Syrië. Begin 2013 werd ze gedood door een sluipschutter van het rebellenleger. Ze is echter niet dezelfde persoon als de vrouw die afgebeeld staat op de gruwelijke foto rechts. Die toont bovendien (gelukkig) geen echt bloedbad, enkel een scene uit de horrorfilm "Inner Depravity" van de filmmaker Rémy Couture uit Canada.

Beide foto's getoond in de afbeelding hebben aldus niets te maken met Islamitisch geweld tegen Christenen, en ook in de film waar de rechtse foto vandaan komt is dit niet het geval. Het gaat hier dan ook om een verhaal dat werd verzonnen met de intentie om haat aan te wakkeren in de vorm van racisme en/of godsdiensthaat. Het verspreiden van dit soort haatberichten kan wettelijk strafbaar zijn.

Bronnen:

- Hoaxmelding: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=203119639848808

- Bron linkse foto: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/02/21/syrie-de-fotos-achter-de-feiten-21022013/

- Bron rechtse foto (fragment uit de film): http://www.youtube.com/watch?v=of4SwKbfbjw

- http://gatesofvienna.blogspot.nl/2011/03/watch-out-for-urban-legends.html

Wat deed ze fout?

Door 20 Islamieten misbruikt en daarna gruwelijk vermoord in Syrie.

Haar misdaad: ze was Christelijk...

Belgen open uw ogen voor de Islam ze sluit!

Laat dit rond gaan over Europa en de rest van de Wereld

Momenteel circuleert een afbeelding, waarop links een meisje getoond wordt en rechts een vrouw die schijnbaar vermoord werd met een kruis in haar keel. De afbeelding wordt vergezeld van een tekst die beweert dat het meisje Christelijk was en om die reden werd vermoord door 20 Islamieten. Het gaat hier echter om een wansmakelijke hoax met een foto afkomstig uit een horrorfilm.

Het bijschrift van de foto luidt als volgt: